Obiective
1. Creșterea transparenței și încurajarea bunei guvernări în ceea ce privește fondurile publice pentru tineri, în 41 de județe din România (creșterea transparenței și încurajarea respectării principiilor de bună-guvernanță în ceea ce privește resursele de tineret, gestionate de 82 autorități publice locale, din România (consilii județene și consiliile locale ale municipiilor reședință de județ).
2. Monitorizarea, timp de 6 luni, a fondurilor publice destinate tinerilor, în 10 județe din România prin intermediul unei echipe de 10 watchdogs (București, Iași, Cluj-Napoca, Timișoara, Suceava, Brașov, Galați, Sibiu, Baia-Mare, Constanța).
3. Creșterea capacității a minim 20 ONG-uri de tineret de a accesa fonduri publice destinate lor – 4 sesiuni de training – 25 de persoane în domeniul accesării fondurilor de tineret și participării la procesele de luare a deciziei privind aceste resurse de tineret.
4. Diseminarea informațiilor privind fondurile publice pentru tineret în rândul a minim 500 persoane.
Rezultate
Pe lângă atingerea obiectivelor ne propunem să asigurăm un pachet de resurse pentru tineri si ONG-uri pentru tineret astfel încât rezultatele proiectului să contribuie la sustenabilitatea gestionării participative a bugetelor publice alocate tinerilor.
Printre rezultate menționăm: raport de diagnoză, raport de monitorizare, un set de recomandări, raport de consultare, un website cu resurse pentru tineret şi o rețea de 10 watchdogs și formarea a 100 tineri, dar şi metodologia implementării proiectului care oferă şi posibilitatea multiplicării rezultatelor prin furnizarea unor exemple de bune practici. Astfel, vom contribui la dezvoltarea unui cadru caracterizat prin principiile bunei guvernanțe de gestiune a fondurilor de tineret.